Nálunk minden jó, csak a szex nem… Biztos???

2024. ápr. 10.

Ha tudnátok hányszor hallottam már ezt:  „Nálunk minden működik, mindent meg tudunk beszélni, nagyon szeretjük és kiegészítjük egymást, csak a szex nem tökéletes vagy egyáltalán nincs.”

 És hány olyan párkapcsolat van ahol 10-15 éve nincsen semmilyen szexuális élet.  Én nem is tudom, hogy lehet azt bírni!

 A lényeg, hogy ha a szexualitásban probléma van, akkor akár az egyén szintjén, akár a párkapcsolatban valahol máshonnan ered az ok.  És erre kell rájönni, ezt kell megfejteni!

Előre bocsátom, miszerint a nők között négyszer-ötször nagyobb az aszexuális időszak aránya, mint a férfiaknál. Amikor egyáltalán nem kívánják az együttlétet, ami összeköthető a Hold ciklusokkal is, és más életterülettel is.

Azt szoktam javasolni, ha a probléma már régebb óta fennáll (nem csak 1-2 hete, hónapja), akkor próbáljanak visszaemlékezni arra, mi történt az életükben mielőtt megromlott a szexuális életük.

 Példák:

új munkahely, vagy új vállalkozás, ami mérhetetlen stresszt okoz az illetőnek, valamint fizikailag és/vagy szellemileg teljesen kimerül tőle. Egyfolytában jár az agya, ezért sincs már ereje az együttléthez.

– Valaki elveszíti a szerettét akihez erősen kötődött, közel állt hozzá, esetleg hirtelen történt a haláleset, és lélekben még mindig az illetővel van. Édesanyám hirtelen és korai halála után sokáig nem kívántam az együttlétet. Ez a gyászfolyamat akár évekig is eltarthat. Ilyenkor is kérhetünk segítséget, egyéni vagy csoportos gyászterápiát.

– Olyan is előfordult, hogy a hölgynél elkezdődött a változókor (hüvelyszárazság) és a férfi erre lélekben úgy válaszolt: „nem akarok fájdalmat okozni annak, akit szeretek” ezért ez fizikailag merevedési problémában nyilvánult meg. Ott nálam jöttek rá mind a ketten arra, hogy egyik dolog hozta magával a másikat.

– Nyilván ha valakinek pici gyerekei vannak és minél több, annál nehezebb egy anyának mondjuk este tízkor fáradtan még vágyat csiholni a medencéjébe.

– A súlyosabb és tartós betegséget talán elfogadják az emberek okként. Amúgy is elég sok betegségnek az egyik tünete és gyógyszerek mellékhatása is lehet az, ha valakinek csökken vagy teljesen megszűnik a libidója, vagy férfiaknál a merevedés. De ide tartozik a hozzátartozó ápolása is. Fizikailag és lelkileg is megterhelő, ez is saját tapasztalat.

–  Sok nő nem tudja, hogy a pajzsmirigy problémák tünetei meglehetősen hasonlóak a menopauza tüneteivel, és ha a kettő összeadódik az szinte teljesen lenullázza a szexuális étvágyat.

– Bármilyen bagatellnek is tűnhet, tartsuk tiszteletben a párunk kérését. Ha neki a finom simogatás, cirógatás, a lassú mozdulatok vágykeltőek, akkor érintsük úgy. Persze ugyanígy igaz ez az ellenkezőjére is. Azt adjuk a másiknak, amire neki szüksége van.

– Egyeseknek furcsa lehet, de bizony akadnak párok, ahol évtizedekig nem beszélnek a szexuális vágyakról, annak hiányáról. Vendégeim elmondása alapján számtalanszor előfordul, hogy 20-30 év együtt élés után hozza fel egyikőjük a témát. A végeredmény pedig csodás, mert mindkét fél részéről kimondásra kerül a hiányérzet. Olyankor jönnek az összeborulások és a vágyak újra csiholása, esetenként a tantrikus út.

Summa summárum mindenképpen a lelkünk legmélyén kell kutakodni és körülnézni, hogy a mi esetünkben mi vezetett ide. Beszélgessetek, kommunikáljatok, mert csak így tudtok kikecmeregni belőle.

Ne várjatok évekig, és ha szükséges kérjetek segítséget: szexuálpszichológus, pszichológus, mediátor, gyászterapeuta személyében. Ha úgy érzitek, hogy az segíthet: gyertek, és tanuljátok meg a lingam / jóni masszázst.

Bejelentkezés:

Végh Anikó
e-mail: https://veghaniko.hu/kapcsolat/

telefon: +36 70 332-4401

Címeim:
8200 Veszprém, Akácfa utca
Budapest XII. vagy VII. kerület

Szeretettel várlak!