Mit csinál egy masszőr – és mit nem?!

2021. szept. 15.

Mit csinál egy masszőr? Alapból masszíroz. Fellazítja az izmot, kimasszírozza a csomókat. Főleg a sport/gyógy/svédmasszőr. Arra viszont nem elég egy óra, hogy a 30-40 éve elhanyagolt izmaidat rendbe tegye valaki.

Ez is mehet gép üzemmódban, érzelmek nélkül, és közben a masszőr felveszi a telefont! Ha Te nem akarod, akkor is végigbeszéli az 1 órát. Volt már benne részed? Nem a legjobb… Bár néha a vendégnek arra van szüksége, hogy kibeszélje a problémáját, máskor pedig a csendben ki tudjon kapcsolódni, de ezt hadd döntse el ő. Ha ott hagyná a gondokat a masszázságyon, fel szeretne töltődni lelkileg is, arra jó a lomi lomi, a mauri, a lávaköves, és még sorolhatnám.

Szerintem nagyon fontos, hogy egy masszőr figyeljen a vendég állapotára. Ne csak az izomcsomókra, hanem a lelkére is. Éppen akkor mire van szüksége, hiszen nem biztos hogy arra, amire jött. Ezt tiszteletben kell tartani még akkor is, ha a masszőrt emiatt anyagi vagy időveszteség éri. Sokkal többet ér a hála.

Véleményem szerint a masszázs művészet és tánc. Aki szívből masszíroz, az tudja miről beszélek. Aki már átélte, az is. Ha szeretettel csinálják, igazítva a mozdulatokat a zene ritmusára, akkor lesz az egész egy gyönyörű tánc! Pároknak is mindig ezt mutatom, tanítom. Hogyan tudnak a kezükkel, az alkarjukkal táncolni kedvesük testén. Működik együtt a kettő: megtanulják és alkalmazzák egymás kedvenc mozdulatait, és amikor már magabiztosnak érzik magukat, kezdődhet a tánc. Csukott szemmel, elvárások és megfelelés nélkül, az érzéseikre, a zenére támaszkodva. Az lesz a legszebb!

Biztos szakmai ártalom, de masszázs közben figyelem az embereken lévő anyajegyeket, főleg a hátukon ahol ők nem látják. Sokakat el is küldök bőrgyógyászhoz. Az is fontos, hogy vigyázzak a különböző kitüremkedő bőrelváltozásokra (pl. fibróma), nehogy megsértsem. Szerintem ez se jut eszébe senkinek egy masszázsról.

És amikor már azt hiszem, nem érhet meglepetés, kapok egy telefonhívást. Sokan sokfélét feltételeznek egy tantra masszőrről, de kezdem megszokni. Masszázs közben csak a kezeimet használom. Az egy ősi szakma, ahol egyéb testrészeket is bevonnak. Sem egyedül, sem a párommal nem szállunk be harmadiknak/párosban. Nem meztelenül járok a boltba, bár nyáron 36 fokban biztosan jól esne.

Ó, és hány férfi jelentkezik modellnek! Azt feltételezik, hogy az egész csupán az ő örömüket szolgálja, elejétől a végéig. Van meglepetés, mikor kiderül: ez nem úgy működik. Jobban kell teljesíteni, mint otthon, csak itt nincs végkifejlet!

Jogosan gondolják sokan, hogy mások nemi szerveit masszírozni, érinteni az egy intim dolog. Én is ezt hittem. De a puncik, farkak, mellek és fenekek ugyanolyan testrészeink, mint bármelyik másik. A személyes találkozók alkalmával megmutatom és bebizonyítom, hogy a lélek nem ott lakik.

  • a lelkünk az ölelésekben van
  • amikor két kéz összekulcsolódik
  • amikor lágyan megfogjuk a szerettünk arcát
  • a bátorításokban, segítségben
  • gyógyításban, együttérzésben
  • hálában, szerelemben, szeretetben

Kép: Alan Caishan, Unsplash

Bejelentkezés:

Végh Anikó
e-mail: https://veghaniko.hu/kapcsolat/

telefon: +36 70 332-4401

Címeim:
8200 Veszprém, Akácfa utca
Budapest XII. vagy VII. kerület

Szeretettel várlak!