A meztelenség gyönyörűsége – és annak élvezete

2021. jún. 15.

Hiszen így születünk! Mennyire imádjuk a babák finom bőrét, a kis hurkákat, a babaillatról nem is beszélve! Aztán életünk végéig ruhákba burkoljuk magunkat.

Régebben ment egy sorozat valamelyik külföldi tévéadón. Egy ingatlanos hölgy mutatott házakat naturistáknak. A hölgy ruhában volt, az ügyfelek meztelenül. A csúcs: ez egy elkerített, külön nudista városrész volt, ahol mindenki meztelenül bringázik, fut, sétáltatja a kutyáját. A házkeresésnél itt olyan kizáró tényezők szerepelnek, mint pl. az éles konyhapult sarkai, amelyek felsérthetik a fedetlen nemi szerveket… Mennyire más lehet úgy élni!

Ez valahogy rögtön megszólított, de csak életem párja mellett szoktam rá a meztelen alvásra – pedig nálunk még télen is nyitva kell lennie az ablaknak. Imádom! Érezni a bőrömön a friss lepedő vagy ágynemű érintését, de ha egy puha plédre fekszem rá, az is milyen izgató tud lenni… A reggeli és esti összebújások sora már csak a hab a tortán: mennyivel másabb így, mint pizsamában! Te miben alszol? Pizsamában, pólóban, hálóingben, alsónadrágban vagy bugyiban, esetleg zokniban?? Érdemes kipróbálni a pucér pihenést is…

Mennyivel egyszerűbb a természeti népeknél, maximum egy kis ágyékkötő vagy szoknyácska. Nem kell márkás ruha, nincsenek különbségek. Amit a mi kultúránkban már a naturista strandon se lehet elmondani: a kilogrammnyi arany, a márkás strandlepedők, papucsok és órák árulkodnak viselőjük anyagi helyzetéről, preferenciáiról. Na meg persze ott vannak a műmellek és szilikon fenekek, vádlik. Pedig vannak helyek, ahol a meztelenségben mindenki egyenlő. Találkozom emberekkel, akik nem értik ez mégis mire jó. Többnyire értetlenül, sőt, néha lekicsinylően beszélnek a naturizmusról.

Ahogy az emberek a tantra masszázs és oktatás alatt viselik saját meztelenségüket, rendkívül beszédes. Van aki végig takargatja magát a kendővel, mások felbátorodnak a végére, a harmadiknak természetes a meztelenség. Az biztos, hogy rengeteg blokkot és gátlást le lehet dobni egy ilyen alkalommal, nem csak a ruhákat. De azt is gyakori, hogy a pár egyébként rendkívül szemérmes, mégis bevállalnak egy-egy ilyen találkozást, mert többet szeretnének adni egymásnak. Ezt én nagyon értékelem.

Voltál már naturista strandon? Első élményem nagyon jól sikerült, egy kis kempingben. Tényleg csak két percig volt furcsa minden, amíg le nem vetkőztem. Azért a karbantartó bácsi is lehetett volna meztelen, nem illett oda a munkásruhájában… Engem az egészben az fogott meg, hogy minden a világ legtermészetesebb módján zajlik meztelenül is: baráti társaságok beszélgetnek, közben a gyerekek játszanak. Bringáznak, rollereznek meztelenül. Látják a 80 éves vékony bácsit, a 70 éves duci nénit.

Megszokják, hogy az egyiknek kicsi a melle, a másiknak nagy és lóg. Egy férfi családi ékszerét pedig nem akkor látják először, amikor majd szerelemben eljön a nagy pillanat. Soha nem lesz problémájuk az anorexiával és a bulimiával! Egy egészséges énképpel nőnek fel, mert a valóságot látják! Azt, hogy mindannyian mások vagyunk.

És hogyan napoznak? Háton fekve, felhúzott térddel talpak a földön, lábak kis terpeszben, szemben a Nappal: hogy a jó öreg gyökércsakra, a nemi szervek, a gát, minden kapjon a Nap energiájából! Így hát mi is befeküdtünk a sorba…

Aki vízparthoz közel nőtt fel, az remélem megtapasztalta a meztelen fürdőzés élményét. Az valami isteni, főleg éjszaka! Nincs rajtad semmi, a hullámok simogatnak, a víz szelleme megtisztít. Idén nyáron ki ne hagyd!  Elmész egy sátorral, vagy kibérelsz egy mobilházat, és meztelenül, a vízből nézheted a napfelkeltét!

Olyan felszabadító!  Gyorsan dobj le magadról mindent!

Kép: Casper Nichols, Unsplash

Bejelentkezés:

Végh Anikó
e-mail: https://veghaniko.hu/kapcsolat/

telefon: +36 70 332-4401

Címeim:
8200 Veszprém, Akácfa utca
Budapest XII. vagy VII. kerület

Szeretettel várlak!