A vaginizmus és a jóni masszázs

2021. márc. 30.

Először is, nézzük meg, mi az a vaginizmus?  Szerencsére sokan még csak nem is hallottak róla, így aztán nem tudják mi az. Igen, ők a szerencsések. Viszont jönnek hozzám lányok ezzel a tünettel, a jóni masszázstól várva a megoldást, ezért született ez a cikk.

Leegyszerűsítve: a hüvely izomzatának görcsös összehúzódása, amely vagy megnehezíti, vagy lehetetlenné teszi a behatolást szexuális együttlétkor. Ha van behatolás, az mindenképp fájdalommal jár. Hiába van vágy, és nedvesedés, akkor is. Súlyos esetekben a tamponhasználat és a nőgyógyászati vizsgálat sem lehetséges.

Különböző fajtái léteznek:

  • pl. csak egy partnerrel jelentkezik
  • egy betegség, műtét után alakul ki
  • mindentől függetlenül hosszabb ideig, évekig tart.

Jó esetben már az orvosok is felismerik, hogy gyakrabban lelki oka van, csak ritkábban szervi.

Lelki okok lehetnek:

  • terhességtől, szüléstől való félelem
  • a szüzesség elvesztésétől való félelem
  • korábban elszenvedett abúzus
  • egyik ősöd negatív érzelmeit hordozod
  • a szexualitással kapcsolatos tévhitek
  • elfojtott homoszexualitás
  • a társ/férj tudatalatti elutasítása.

Ajánlom Ruediger Dahlke: A betegség mint szimbólum című könyvéből az ide vonatkozó részt is. A könyv pdf formátumban fenn van a neten. A nagy terjedelmű pdf változatban a betegségeket abc sorrendben találod meg. Többször olvasd át, a különböző okokat pontosvessző választja el egymástól!

Aztán nézz nagyon mélyen magadba, hátha felismersz egy okot. Akár igen, akár nem, kérj segítséget!

Bár csak kevesen beszélnek róla, rengeteg nő van, aki ennek a szexuális diszfunkciónak a tüneteitől szenved. Különböző mértékben ugyan, de hosszú-hosszú éveken keresztül. Pokollá teszi az életüket, a párkapcsolatukat. Már ha a tünetek mellett egyáltalán mernek ismerkedni. Szerencse, ha találnak olyan férfit, aki türelmesen, és támogatóan áll mellettük, segítve a testi-lelki gyógyulásukat. Le a kalappal az ilyen férfiak előtt!

Ha eljutsz odáig, hogy ez nem normális – márpedig nem az! -, valami nem stimmel: járj a végére! Bíztatlak, hogy ne hagyd, és ne legyints a problémáidra. Kérj segítséget, ne szenvedj egyedül, van megoldás!

Mi tud Neked segíteni?

Szerintem, és csak szerintem: kezdd családállítással, szomatodrámával, kineziológussal, megbízható tisztánlátóval, ahogy érzed. Magam ellen beszélek, de semmiképp se jóni masszázzsal kezd. A családállítást vagy a szomatodrámát vezetőnek négyszemközt, vagy emailben is leírhatod a problémádat, nem muszáj 15 másik ember előtt elmondanod. De kérhetsz egyéni állítást is. Voltam olyan csoportos családállításon, ahol egy lány mindenki előtt felvállalta ezt a problémáját, majd beválasztott segítőnek valakit, akinek ugyanez keserítette meg az életét! Véletlen? Ugyan már…

A jóniban eltemetett negatív érzelmek miatt a masszázs valóban gyógyít, és segíthet, de csak akkor próbáld ki, ha szívedből érzed a hívást.

Ami fontos: egy kineziológiai kezelés, egy családállítás, egy szomatodráma, egy jóni masszázs után NE várd a következő héten, hogy minden megoldódik. Ez egy folyamat. Lehet, hogy csak egy valamit kell a múltadból feloldani, de lehet hogy hatot. Valószínű, hogy a családod múltjában van valami, amit érzelmileg Te hordozol magadban.  A Te testedben egy ősöd érzelmei. Ha megteheted, beszélgess Anyukáddal, Nagymamáiddal. Talán történt a családban nemi erőszak, ilyen erőszakból született nem kívánt gyermek, bármi, ami segíthet megérteni, Te miért hordozod ezeket az érzéseket. Ne szégyelld a problémádat, hisz ezek az emberek – velem együtt – segíteni szeretnének. Nem ítélkeznek. Viszont nézd meg kihez mész!!!

Nézd meg az Aurora Borealis c. magyar filmet, sok mindent megértesz általa! De ne lefekvés előtt…

Legyél türelmes önmagaddal és a gyógyulással kapcsolatban is. Ne keseredj el, ha egyetlen kezelés, vagy állítás után nem tűnnek el a tüneteid.  NE ADD FEL!

Dicsérd meg magad minden olyan alkalom után, amikor felvállalod mások előtt az állapotodat, és teszel érte, hogy elmúljon. Minden kis eredménynek örülj.  

Én őszintén drukkolok Neked! És akikkel eddig találkoztam, még a betegség mellett is rátaláltak a megértő és türelmes Férfira, úgyhogy hajrá!

Bejelentkezés:

Végh Anikó
e-mail: https://veghaniko.hu/kapcsolat/

telefon: +36 70 332-4401

Címeim:
8200 Veszprém, Akácfa utca
Budapest XII. vagy VII. kerület

Szeretettel várlak!