Nemi szerveink, és a róluk alkotott képünk

2020. nov. 23.

Meztelenül születünk.

Kisgyermekként ártatlanul, önfeledten, és naivan tekintünk mindenre. Önmagunkra is. Minden testrészünkre. Megcsodáljuk, hogy a fiúknak és a lányoknak mije más. Ki hol pisil. Nincs szégyenérzetünk, nem tudjuk, hogy létezik erkölcstelenség, tabuk, nem minősítjük a szexualitást.

A kisgyermekeknél előfordul az önkielégítés, amit egy szintig a tudományok is természetesnek tartanak. Megismeri saját testét, nemi szervét. Örömöt okoz magának. Mi felnőttek is ezt csináljuk, csak elhallgatjuk vagy tagadjuk.

Aztán eljön az idő, amikor a szülők / nagyszülők a saját prűdségüket, szégyenérzetüket, bántalmazásból eredő élményeik miatti érzéseiket, hozott családi mintáikat „rányomják” a gyermekre.

Kinek mondták azt gyerekkorában:

  • a lányoknak: „ne nyúlj a csúnyádhoz”,
  • a fiúknak „megvakulsz”, meg ne nézegesd, főleg hozzá ne nyúlj.

Sokunknak ismerős lehet, és valószínűsítem, minél idősebb valaki, annál inkább. Elődeink nem akartak rosszat, lehet ők is ebben nevelkedtek, ezt tapasztalták.

Dehogy mennyi szexualitással, intimitással, meztelenséggel kapcsolatos hozott mintát, saját magunk által „összeszedett” hitrendszert hordozunk, ami mind visszafog, korlátoz. Egész életünkben dolgozhatunk rajta, hogy elengedjünk valamit.

Hány nő van, aki még a párja előtt is csak sötétben vetkőzik le, vagy már régen nem bújnak össze, esetleg nem meri élvezni az együttlétet.

Nem kell, hogy bűntudatunk legyen azért mert bármit is élvezünk ezen a téren. Az önkielégítés is természetes, hiszen hogyan mondod el a párodnak mi jó neked, ha még magad sem tudod?

A tantra masszázsoknál a nemi szervek szanszkrit elnevezését használják, nem csak Magyarországon.

Jóni – női nemi szervek: jelentése „szent kehely” „megszentelt hely”,

lingam – férfi nemi szervek, „fényoszlop”, „jádebot”, „lótusz-kard”.

Mennyivel szebbek és tisztelet teljesek ezek a megfogalmazások!

Nekünk is így kellene önmagunkhoz viszonyulni, felszabadítva ezzel az utánunk következő generációt. Már csak ezért is megéri. Te hogy nevezed a nemi szervedet? És a párodét? Viccesen, közönségesen vagy nem is mersz róla beszélni? Ez is sokat elárul rólunk.

Kívánom, hogy megtaláld azt a segítő módszert, embert, aki hozzásegít a Te felszabadultság érzésedhez. Ha úgy érzed, menj kineziológushoz, jóni masszázsra, tantra masszázsra, theta healingre, családállításra.

De tudod ki képes igazán segíteni rajtad? Te magad!!! Áss mélyre a lelkedben, a múltadban, legyél magadhoz kíméletlenül őszinte, és bontsd le magadról a hagymahéjakat!

Sok sikert!

Öleléssel, Anikó

Bejelentkezés:

Végh Anikó
e-mail: https://veghaniko.hu/kapcsolat/

telefon: +36 70 332-4401

Címeim:
8200 Veszprém, Akácfa utca
Budapest XII. vagy VII. kerület

Szeretettel várlak!