A masszázs, mint tánc és művészet

2020. dec. 18.

Művészet és tánc? Talán számodra elsőre furcsán hangzik.

De aki szívből masszíroz, az tudja miről beszélek.

Aki már átélte, az is.

Mindegy milyen masszázsról beszélek:

  • lehet az SVÉDmasszázs, amikor átgyúrom az izmaidat. Igen, ez is mehet gép üzemmódban, érzelmek nélkül, és közben a masszőr felveszi a telefont! Ha Te nem akarod, akkor is végigbeszéli az 1 órát. Volt már benne részed? Nem a legjobb…

Én szeretettel csinálom, néha igazítva a mozdulatokat a zene ritmusára, amit lehet. És így lesz az egész egy gyönyörű tánc!

  • Ha tánc, akkor a LOMI LOMIT ki ne hagyjuk! Ott az összes mozdulat ritmikus, a zenét követi. Lágyan vagy erősebben, ki hogy szereti. És ha csiklandós a talpad, én a lomi lomi masszázsban megmutatom, hogy mégsem az! Eddig mindenkit meggyőzött.
  • Szoktátok kérdezni milyen a NŐISÉG masszázs. Leírni vagy elmondani nem könnyű. Csak a mozdulatok könnyűek. Tenyérrel és alkarral simítalak az intim részek kivételével. Az érzés a fontos, amivel teszem, és amit Te érzel általa. Tisztelettel, szeretettel, elfogadással érintelek. Fehérneműben vagy, és ahol éppen nem masszírozok, ott letakarlak. Biztonságban érzed magad. A meghatottságtól, vagy örömödben hullajtott könnycseppjeidet pedig elbírja a masszázságy.
  • A TANTRA, vagy a PÁROS masszázsnál is beszélhetünk táncról. A pároknak is mindig ezt mutatom, tanítom. Hogyan tudnak a kezükkel, az alkarjukkal táncolni kedvesük testén. Működik együtt a kettő: megtanulják és alkalmazzák egymás kedvenc mozdulatait, és amikor már magabiztosnak érzik magukat, kezdődhet a tánc. Csukott szemmel, elvárások és megfelelés nélkül, az érzéseikre támaszkodva. Az lesz a legszebb!

De bármelyikről is beszélünk, egy valami nélkül nem lehet csinálni: ez pedig a szeretet. Tudom, ez már elcsépelt, szeressünk mindent és mindenkit, és ha megdobnak kővel, dobj vissza kenyérrel. Nagyon nehéz feladat.

De a vendég is észreveszi, ha valaki gépiesen csinálja, és a masszőrnek sem jó. Bármilyen szakmában lerí az emberekről, ha csak a pénzért csinálják. Az ellenkezője is.

Mert ezt is lehet sokféleképpen csinálni, csak nem érdemes! Igen, akkor művészet, ha szeretettel és odafigyeléssel csinálod.

Gyere, és tapasztald meg a táncomat!

Szeretettel, Anikó

Bejelentkezés:

Végh Anikó
e-mail: https://veghaniko.hu/kapcsolat/

telefon: +36 70 332-4401

Címeim:
8200 Veszprém, Akácfa utca
1126 Budapest XII. Agárdi út 12/B

Szeretettel várlak!